Моите Виенски шницели

25/07/2016
"Класически виенски шницели с крехко телешко - точно както ги обичате "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешки шницели - 4 бр. - 500/600 г (от цяло парче месо от шол)
  • брашно - повече от 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - повече от 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
  • олио - за пържене (в повече количество)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо от шол се начуква с дървено чукче до изтъняване, поставено в найлоново пликче за да не пръска при начукването. Нека да са около 2/3 мм. С остър нож се правят нарези, за да се получи решетка.

Натриват се с лимонов сок и се поръсва черен пипер, сол. Напудрят се в брашно, изтръскат се, после се потапят в разбитите яйца, а после добре се напудрят в галета.

Пържат се в горещо олио за около 3 мин. на всяка страна. След като са готови се поставят върху домакинска хартия, за да се попие мазнината.

Поднасят се върху пържени картофи и с бучка хубаво масло.

Рецептата е класика. Виенският шницел е емблематичен, вкусен и задължително поднесен с бучка прясно хубаво масло, освен гарнитурата, която е винаги пържени картофи.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

marcheva14  Мария Симеоно
Величке, чудесно е , че си прибавила снимка към основната рецепта, ама да беше махнала този чесън, че направо опорочава рецептата. Хубаво , че си е по твой вкус, ама направо да ти се догади с чесъна Той няма място тук.
0
1
Величка Щърбанова
Когато телешкото бонфиле се обезципи, изтъни и начука внимателно, няма опасност да остане сурово. На снимката, която съм прибавила, по мой вкус съм добавила чеснов сос и скилидки чесън - това е извън класическата рецепта! :)
0
1
Гергана  Георгиева
и аз съм правила и стават страшно крехки и вкусни.Задушават се в панировката и ви уверявам че не остават сурови.Правя ги и с други видове меса,но с телешко са най-вкусни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв