Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

25/07/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 707
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • сьомгова пъстърва - 1 бр. филе
  • брашно - 4 - 5 с.л
  • белтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
  • за сметановите картофи
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • готварска сметана - 150 мл
  • бульон - 200 мл пилешки
  • олио - за пържене
  • пармезан - 4 - 5 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомгова пъстърва от костите и люспите, измийте и подсушете добре. Нарежете филето на пряко на парчета. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Потопете филетата в разбития предварително белтък и след това в брашното. Изтупайте излишното. Изпържете до приятно златисто в предварително загрятото олио.

Пригответе картофите, като ги обелите и срежете напречно на тънки резени без да стигате до край. Загрейте олиото в тиган и запържете картофите от всички страни до златисто около 15 мин. Загрейте фурната на 200 градуса.

Поставете картофите в тавичка с малко от олиото. Отделно смесете сметаната и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Полейте картофите и ги поръсете с пармезана. Печете във фурната около 45 мин. Поднесете панираната риба с картофите.

Рецептата е адаптирана от tanya-www.blogspot.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар