Моите тиквени кюфтенца

25/07/2016
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се, разбъркват се и се поставят в голяма цедка да преседят няколко часа или цяла нощ, за да изтече водата им, като се покриват се с свежо фолио и се държат в хладилник.

Когато са достатъчно изцедени се прибавят яйцата, черен пипер, много ситно нарязан лук, наситнените зелени подправки, галетата, брашното и сиренето. Разбърква се добре и сместа трябва да е гладка и еластична, и не трябва да е суха, защото при пърженето кюфтенцата ще се разпаднат.

Ако се прецени, че е суха сместа се добавя още едно яйце за по-добро сглобяване на сместа. Гребва се с лъжицата за сладолед или със супена такава и се поставя в горещото олио, като леко се натискат отгоре. Пържат се и от двете страни до приятен загар.

Сос: купичка с цеденото мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар