Домашни карамелени бонбони

25/07/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф 3x
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • мед - 60 г
  • захар - 150 г (може смес от бяла и кафява)
  • масло - 60 г
  • пълномаслена сметана - 130 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и медът се сипват в малка тенджерка, която се слага на котлона и се бърка докато се разтопят хубаво (поне 5 минути). Ако искате по- светли бонбони може да го направите само с бяла захар, с кафявата стават много тъмни.

Когато стане гладка еднородна смес започвате постепенно да добавяте на няколко пъти маслото и сгорещената сметана. Бърка се постоянно и след 4-5 минути може да проверите дали сместа се е сгъстила достатъчно.

Капнете върху лъжица, изчакайте да изстине и ако консистенцията ви харесва сваляйте от котлона, ако не е достатъчно гъста оставете още 2-3 минути.

Изсипете в подходящ съд, тава или поднос, върху който сте сложили хартия за печене (хартията трябва да е намазана обилно с масло, за да не залепне бонбонената смес).

Оставяте да изстине и когато вече се е охладила, но не и напълно изстинала и втвърдила режете бонбони в каквато форма решите.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар