Предястие Трите прасенца

25/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. сварени
  • сол
  • черен пипер - 12 зърна
  • моркови - 1 бр.
  • краставици
  • магданоз
  • кюфтета - 1 бр. готово
  • масло - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите в подсолена вода и се отцеждат. Овкусяваме със сол и се намачкват с вилица на пюре. От него се оформят телата на прасенцата. Морковът се обелва и от него се нарязват три кръгчета за зурлата на прасенцата.

В нея се забождат по две зрънца черен пипер, намазва се с масло и се залепва отпред на тялото. От моркова се оформят и крачета, опашка и уши.

Поставят се в чиния трите прасенца, пред тях се разпръскват ленти от краставица нарязани с белачка за картофи.

В средата за разкош едно пържено кюфте и листа пресен магданоз. Вкусно, атрактивно и много забавно беше докато ги оформях. Източник: Снежа Иванова.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

magdanozka
magdanozka
17.09.2016 23:08
Да ти е жал да ги изядеш.Много са забавни и красиви.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Весе ,радвам се че така мислиш :)))
0
0
Веселина Константинова
Много забавно и оригинално!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв