Имамбаялдъ на фурна

25/07/2016
"И да знаете, не сте поканени! На когото му се яде имамбаялдъ, да си го приготви сам!"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции5-7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 978
  • Преглеждания за месеца1760
  • Преглеждания за седмицата537
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се изчистват от дръжките, при желание може и да се обелят. Нарязват се на филии с големина 1- 1. 5 см, посоляват се и се слагат за 1 час във вода.

Нарязваме лука на ситно, а чесъна на филийки и ги запържваме в нагорещено олио. Към тя прибавяме ситно нарязаните зелени пиперки и морковите. Морковите се нарязват на ситно или се настъргват по желание.

Обелените и пасирани домати прибавяме в тигана, заедно с черния пипер, солта, магданоза, дафиновия лист, бахара и лъжичка червен пипер. Оставяме ги на котлона 8-10 минути да поврат.

След като извадим патладжаните от водата, изплакнем и подсушим, ги овалваме в брашно и ги пържим до омекване. В малка тава правим един ред патладжани, заливаме ги със сока от лимон, след това слагаме половината от задушените зеленчуци.

Пак ред патладжани, сок от лимон и останалата част от зеленчуците. Печем ги на 180 градуса за 40-45 минути. Ястието се поднася с лута чушка и поръсено с магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар