Мезе от хапки свинско месо с къри

26/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466023376
"Дайте насам бирата, открихме перфектното мезе за нея!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо948
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г шарено
  • лук - 1 голяма глава
  • гъби - 150 г пресни
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Лука белим и нарязваме на едри парчета. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки. Слагаме в тенджера месото, лука и гъбите.

Наливаме 4-5 супени лъжици олио, черен пипер на вкус, къри на вкус и прибавяме 1 чаена лъжичка краве масло. Пържим мезето, като периодично разбъркваме.

Няколко минути преди да снемем от котлона, прибавяме червен пипер и малко сол. Мезето се готви, докато остане на мазнина и месото, лукът и гъбите се запържат до златисто.

Изваждаме мезето с решетъчна лъжица за да не сипваме и мазнина, при сервирането. Може да поднесем полято със соев сос, но тогава може да не слагаме сол при готвене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар