Постна мусака

24/11/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Отлична рецепта, лесна за изпълнение и много вкусна. Малко по-различна и разнообразна от стандартната ни мусака"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110 549
  • Преглеждания за месеца1394
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно нарязаните на кръгчета тиквички, лук, моркови, 1 домат, счукания чесън, накълцания магданоз, риган, черен пипер и сол на вкус.

Загрейте малко олио в тава и разпределете в нея зеленчуците. Сложете да се изпекат, докато омекнат.

В друга намазнена тава наредете половината нарязани на кръгове картофи, посолете леко, отгоре разпределете 1/2 от зеленчуците и поръсете със сирене.

Следват отново останалите картофи, зеленчуци, сирене. Долейте малко гореща вода в тавата и сложете да се пече до пълното омекване на картофите.

Подредете върху изпечената мусака шайбите от втория домат, поръсете с накълцан магданоз. Залейте постната мусака с разбитите яйца с киселото мляко и върнете във фурната, докато поливът стегне напълно.подобни рецепти тук

5 15
4 7
3 4
2 3
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Марина
Марина
03.04.2014 13:19
Как е постна, след като съдържа яйца и кисело мляко?... Просто вегетарианска...
14
3
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
17.11.2013 10:42
Мусаката е мн хубава ,но не е постна с наличието на яйца,сирене и кисело мляко
17
1
Пепи Недкова
Пепи Недкова
27.04.2013 15:18
Едно от най вкусните ястия които съм правила.Спазих точно рецептата и резултатът беше уникален.Благодаря за споделената рецепта!
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв