Панирани топени сиренца в кори за баница

26/07/2016
"Перфектното бирено мезе ще е още по-вкусно, ако преди паниране го увиете в кора за баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 746
  • Преглеждания за месеца940
  • Преглеждания за седмицата390
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • топено сирене - различни видове триъгълно
  • кори за баница - фини точени
  • олио - за пържене и за мазане на корите
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • сол
  • подправки - по избор
  • сладко от боровинки
  • сладко - кисел сос - равни количества кетчуп, соев сос и мед
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разрежете хоризонтално топените сиренца на половинки. Една кора за баница намажете с с олио и разделете на четири. Загънете сиренцето в пакетче, така че да не изтече.

За панировката: Размийте с малко вода нишестето и бакпулвера. Добавете и разбитите яйца, черен пипер, чесън на прах и сол . Добавете и други подправки по ваш вкус. Готовите пакетчета потопете в яйчената смес и изпържете в силно загрято олио до златисто.

Сервирайте със сладко от боровинки и сладко-кисел сос. Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар