Цветно предястие

26/07/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42710563553
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати - 1 бр. голям
  • маслини - 1 бр.
  • сирене - 50 г (моцарела или меко домашно)
  • кашкавал - 40 г
  • тиквичка - 1/4 бр.
  • колбаси - 2 колелца шпек
  • луканка - 2 резенчета
  • краставица - 1/2 бр.
  • соев сос - 20 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се реже на парчета дълги 4 см и широки около 2 см (в рецептата е използвано свежо сирене с маслини). Изрязвате капачето на домата и започвате да правите прорези във вътрешността му. Направете 4 разреза в месестата част и сложете 4 парчета от сиренето.

Другите 4 отвора се правят в люспестата част и също се слага сирене. През средата домата се реже на кръст и слагате в четирите отвора парче кашкавал (нарязан на 4 сравнително еднакво дълги и широки парчета) и половин колелце шпек салам.

Тиквичката предварително се нарязва на ленти с дебелина около половин см, овкусява се със соев сос, сол и черен пипер и се запича на скара. Една тиквичка стига за около 4 предястия.

Едно парче от грилованата тиквичка се разрязва по дължина на 2 и се слага за стебло на цветето. Парчетата луканка се режат по дължина и се поставят за листа, а краставицата отново са се реже по дължина и две от парчетата й се използват за полянка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар