Ябълков сладкиш с топинг

26/07/2016
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач36962627481
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се от запичането на ядките във фурна на 180 градуса за около 7-8 минути. Счукват се на едри парчета. Оставят се настрани да се охладят. Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета. Добавят се ядките и канелата. Разбъркват се. Оставят се настрани.

В купата на миксера или ръчен такъв се разбива маслото за около 2 минути и се добавя захарта и се разбиват за около 3 минути до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко се разбива достатъчно, за да се поеме и накрая брашното. Разбива се до хомогенност. С шпатула се прибавят ябълките и се разбърква. Тестото е тежко и така трябва да бъде.

Намаслява се тавичка 20/20 см застлана с хартия за печене. Изсипва се тестото и се заравнява с шпатулата или обърната лъжица. Пече се на 160 градуса за около 50 мин. Охлажда се напълно.

Топинг: с тел за разбиване се смесват пудрата захар и маскарпонето. Нанася се равномерно върху сладкиша и се заравнява. Ръси се канела през цедка и цветни поръски. Нарязва се на правоъгълници. Държи се в хладилник.

Източник: 24 kitchen Рудолф ван Веен

Забележка: За точен грамаж съм ползвала елект. кантар. Грамажите би могло да се закръгляват. Не ми достигнаха лешниците и добавих до посочения грамаж още белени бадеми. При топинга не съм ползвала посочената като грамаж пудра захар, а съм я спестила само на 3 с.л. защото смятам, че е достатъчно сладък сладкишът и не сгреших.

Когато се изпече този сладкиш има хрупкава коричка, която приятно омеква след поставянето на маскарпонето. Приятен и силен аромат на канела и изпечени ядки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар