Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Картофки с царевична панировка

Картофки с царевична панировка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Картофки с царевична панировка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Хрупкави картофки в пухкава панировка - перфектното мезе за вашата вечер!"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г малки
  • царевично брашно - 50 г
  • галета - 50 г
  • чесън - 1 - 2 щипки на прах
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода сварете обелените картофи. Внимавайте да не ги преварите, трябва да си останат цели. В купа смесете галетата и брашното.

Добавете подправките и разбъркайте добре. В получената смес оваляйте картофките.

Изпържете картофите в сгорещена мазнина до златисто.

Страхотно мезе за бира или вино.

Картофките с царевична панировка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: