Карфиол с яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Карфиол с яйца1 / 2
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 5 бр
  • готварска сметана - 3 с.л.
  • масло
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола, почистваме и разделяме на малки розички. Сваряваме до омекване. В тавичката, в която ще печем, стапяме маслото. Отгоре разпределяме карфиола.

В купа разбиваме белтъците от яйцата и смесваме с 1 чаена чаша прясно мляко и сметаната. Ръсваме черен пипер и сол на вкус. С тази смес поливаме карфиола и покриваме тавата с фолио за печене. Печем в силна фурна, докато заливката се втвърди.

В тиган сгорещяваме краве масло и изпържваме омлетчета от разбитите жълтъци, смесени с 1/2 чаена чаша прясно мляко. Поднасяме ястието от карфиол гарнирано с омлетите и поръсено с нарязан ситно пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: