Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Пиле с чушки, домати и тиквички

Пиле с чушки, домати и тиквички

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чушки - 1 кг разноцветни
  • тиквички - 2 бр
  • домати - 3 - 4 бр
  • лук - 150 г малки лукчета
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • мащерка - на вкус
  • розмарин - на вкус
  • бяло вино - 200 мл сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и нарязваме на порционни парчета. Всяко подправяме със сол и черен пипер. Овалваме в брашно и изпържваме в горещо олио от всички страни. Слагаме изпърженото пилешко месо в тавичка.

Между порциите поставяме почистени и нарязани на едри парчета, лук, чесън, тиквичка, домати и чушки. Ръсваме розмарин и мащерка, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус.

Поливаме с олиото от пърженето на пилето. Слагаме да се пече в предварително нагрята на 200 градуса фурна, като след 10 минути наливаме виното и печем още приблизително 35-40 минути и при необходимост може да се долива топла вода по време на печене.

Готвим докато ястието остане с малко сос и почти на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: