Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пресни гъби с ориз, зелен лук и домати

Пресни гъби с ориз, зелен лук и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • ориз - 3 с.л.
  • домати - 4 бр. червени
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз - зелен на вкус
  • червен пипер - 1/2 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите, измиваме и поставяме за 10 минути в вода с малко оцет. Измиваме, почистваме лука и бялата част, нарязана на ситно, задушаваме в олиото.

Прибавяме обелените и нарязани домати, червения пипер и нарязаните на филийки гъби. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода 2 чаени чаши. Посоляваме на вкус и варим на тих огън около 30 минути.

Ориза измиваме и сипваме в ястието, заедно с нарязаната останала част от лука. Варим ястието до сваряване на ориза. При необходимост доливаме вода. Готовото ястие дръпваме от котлона и поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: