Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гулия с моркови и грах

Гулия с моркови и грах

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гулия с моркови и грах1 / 2
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гулия - 500 г
  • грах - 1 буркан отцеден от сока
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 к.л.
  • копър - няколко стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно лука и морковите. В тенджерка задушаваме в олио нарязаните лук и моркови с малко вода, докато поомекнат.

Прибавяме и почистената и нарязана гулия, наливаме чаена чаша вода, прибавяме кубче зеленчуков бульон и след като поври 15 минути, добавяме и граха от консерва.

Щом всички зеленчуци се сварят, сгъстяваме с размито в студена вода нишесте, посърваме червен пипер и прибавяме разтворено в малко вода доматено пюре.

Доваряваме до готовност и подправяме със сол и черен пипер на вкус и наръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: