Ярешко в гювеч

24/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Изключително вкусно ярешко с ориз в гювеч, което ще заеме централното място на трапезата!"
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 353
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1 кг, без кост
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • гъби - 400 - 500 г
  • домати - 2 - 3 броя зрели
  • чушки - 3 - 4 броя, по - малки
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го запържете леко в 2-3 с.л. от мазнината. Извадете го и в същата мазнина запържете леко ситно нарязаният лук. Прибавете част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер.

Върнете месото, посолете и долейте гореща вода и виното. Оставя се да заври и се прибавят гъбите, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички или цели.

Щом месото и гъбите омекнат прибавете останалата мазнина и изчистения и измит ориз. Прехвърлете всичко в гювеч, покрийте го и сложете да се пече.

Малко преди да го извадите от фурната, добавете останалите нарязани домати, разбъркайте с голяма лъжица и допечете за още 10-15 минути. Готовият гювеч с ярешко поръсете със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!