Сирене Саганаки в кори за баница

26/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 3 бр.
  • сирене - 600 г
  • масло - 50 г
  • сусам
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • мед - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на плочки с дебелина 1 см и размер 6х6см. Разрежете всяка кора на две части. Намажете ги с разтопено масло.

В единият край сложете парчето сирене и загърнете внимателно като плик.Така направете с останалите продукти. Загрейте в тигана повечко мазнина.

Изпържете пакетчетата и ги оставете върху кухненска хартия. Поръсете ги с леко запечен сусам.

Смесете медът и оцета, полейте сиренето и сервирайте. Рецептата знам от една приятелка, която живее в Гърция.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Много е добра тази рецепта! Благодаря за споделеното!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв