Тарталети с ванилов крем и праскови

26/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За основата на тарталетите
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • захар - 1/2 ч. ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • брашно - 3 с. л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч. ч.
  • масло - 50 г
  • праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Направете кладенче в средата на брашното и сипете разтопеното масло, ванилията, жълтъците и захарта. Замесете меко тесто, завийте го с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за около 20 минути.

Разпределете тестото във формичките за тарталети и го надупчете с вилица. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване. Извадете готовите тарталети от формичките и ги оставете да се охладят.

За крема смесете жълтъците със захарта, прибавяте пресятото брашно, ванилията, мекото масло и прясното мляко. Готвите на бавен огън, като разбърквате непрекъснато, до получаването на гъст крем.

Кремът се оставя да се охлади и след това се пълнят тарталетите до ръба. Декорират се с праскови /може и други сезонни плодове/.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Веселина Константинова
Много оригинални и красиви! Приятен летен десерт!
1
0
tedi
tedi
27.07.2016 10:59
Получиха се много вкусни тарталети.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв