Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки бут с хрупкава коричка

Агнешки бут с хрупкава коричка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Агнешки бут с хрупкава коричка
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 3
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Агнешко с хрупкава коричка?! Ами да - искаме го час по-скоро!"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 - 2 ч.л.
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • картофи - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се измива добре и се отцежда.

В прясното мляко се добавят останалите продукти без картофите, като лукът и чесъна се рендосват ситно.

Разбърква се добре. Бутът се слага в тава и с помощта на четка се намазва с приготвения млечен сос.

Оставя се да престои на хладно или в хладилник за 3-4 часа. Преди да бъде поставен във фурната се добавят и картофите. Пече на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: