Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Шунка с кисело мляко и яйца

Шунка с кисело мляко и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шунка с кисело мляко и яйца1 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 60 г
  • яйца - 3 бр. пресни
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • макарони - 450 г охлювчета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - или босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме зехтина в тиган и слагаме нарязаните лук и чесън и запържваме кратко. Без да станат кафяви. Добавяме и нарязаната ситно шунка и разбъркваме.

В купа разбиваме яйцата с киселото мляко и прибавяме настърган кашкавал и запържените лук, чесън и шунка. Макароните сваряваме докато омекнат.

Измиваме със студена вода и отцеждаме хубаво. Слагаме яйчената смес да се загрее, като бъркаме непрекъснато и когато започне да се сгъстява прибавяме макароните и ги разбъркваме внимателно.

Сервираме в предварително затоплена чиния и украсяваме със свежи листа магданоз или босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: