Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки гърди с плънка от гъби

Пилешки гърди с плънка от гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пилешки гърди с плънка от гъби1 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • печурки - 150 г
  • пилешки гърди - 500 г
  • розмарин
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - един резен
  • праз - 1 малък стрък
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме гъбите. В купа смесваме сол, черен пипер, розмарин и 1 супена лъжица олио. Разбъркваме хубаво. Пилешките гърди намазваме обилно със зелената каша.

В средата слагаме гъбите, без да нарязваме и завиваме месото на рула. Закрепваме с клечки за зъби. В тиган сгорещяваме 2 супени лъжици олио и слагаме почистените и настъргани целина, морков и праз лук нарязан ситно.

Прибавяме доматеното пюре. Наливаме една чаена чаша вода и оставяме да поври на слаб огън докато се сгъсти. При необходимост може да долеем вода.

Приготвените пилешки рула намазваме с олио и слагаме в подходяща тавичка за печене, в която наливаме малко вода.слагаме в гореща фурна, като заври покриваме тавичката с фолио за печене.

Печем до готовност приблизително 0- 50 минути. Няколко минути преди да извадим от фурната, махаме фолиото, сипваме соса от зеленчуците и печем още малко . Поднасяме поръсено с магданоз и с гарнитура от картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: