Агнешко месо със светъл сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Агнешко месо със светъл сос1 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • сол
  • брашно - 4 с.л. равни
  • краве масло - 5 - 6 с.л.
  • жълтъци - 3 бр. пресни
  • лимонов сок
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на порции. Слагаме да се вари в 5-6 чаени чаши вода. Варим месото и когато е почти сварено посоляваме на вкус.

Варим до готовност. Свареното месо изваждаме и оставяме в съд с капак да се запази топло. Запържваме 4 лъжици брашно с 5-6 лъжици краве масло.

Запърженото брашно разреждаме с бульон от варене на месото при непрекъснато разбъркване. Варим 8-10 минути.

Дръпваме от котлона и прибавяме разбити с лимонов сок жълтъци. С приготвения сос поливаме месото. Поднасяме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: