Солени кифлички слънце

27/07/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф
"Ето на това му се казва Да изгрее слънце и на твоята трапеза "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо611
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • маргарин - 125 г
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.+ 1 ч.л. за намазване
  • яйца - 4 бр. - 1 цяло+3 белтъка за тестото и 3 жълтъка за намазване
  • мая - 2 кубчета
  • брашно - 9 в. ч.
  • сирене - 500 г безсолно
  • сол - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат водата, прясното мляко, маргаринът и захарта. Слага се на котлона и се разбърква до разтопяване. Оставя се да поизстине, но не напълно. Трябва да е хладко. След това се добавят маята, която се намачква, за да се разтопи по-бързо, и олиото. Разбъркват се.

В отделна купа се слага брашното и се добавят 1 цяло яйце, 3 белтъка и солта. Хубаво се разбиват. После към тях се добавя първата смес и се омесва меко незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 1 час и 15 мин.

Втасалото тесто се омесва отново, но съвсем малко. От него първо се откъсва една топка с големина колкото среден портокал. Разтваря се и се слага натрошено сирене.

Доовалва се и се сплесква леко. Слага се в средата на намазнена тава. От тестото се откъсват топки с големина на мандарина, леко се разточват, поръсват се със сирене и се увиват на кифлички. Нареждат се в тавата, около първото парче тесто във вид на слънце.

Отделно 3 жълтъка се разбиват с 1 ч.л. олио и се намазва тестото отгоре. По средата се поръсва сусам. Пече се във фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар