Супа с картофи и карфиол

28/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312555
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и нарязваме ситно. Задушаваме в маслото до златисто.
Прибавяме измития и накъсан на розички карфиол, нарязаните на ситно картофи и малко гореща вода / 1/2 каф. чашка/.

Задушаваме десетина минути и наливаме 500 мл топла вода. Натрошаваме кубчето пилешки бульон и варим до омекване на зеленчуците.

Когато са готови, изваждаме от бульона и пасираме. Връщаме в супата да се вари и прибавяме прясното мляко, сол и черен пипер на вкус и 2/3 от кашкавала, настърган на ситно ренде.

Разбъркваме и като кипне сваляме от огъня, прибавяме сметаната и нарязан ситно магданоз. При поднасяне поръсваме порциите с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар