Ирландска содена питка

27/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Ето доказателството, че ирландците правят не само добро уиски, но и вкусни питки "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 996
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно, солта и содата. Направете кладенче и изсипете суроватката, като първо бъркате с лъжица, а след това преместете на плота и доомесете.

Направете тестото на топка и го поставете в намаслена тавичка. С остър нож направете дълбок кръст, като стигате до средата на питката.

Поръсете с малко пълнозърнесто брашно. Печете питката на 180 градуса за 30-35 минути. Питката е добре да се консумира в деня на приготвянето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!