Сочна торта Червено кадифе

27/07/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Торта, мека като кадифе, ароматна и сочна, която се топи в устата - истинска наслада за сетивата - ето това е нашето топ предложение за днес "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 165
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • еспресо - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • сода - 1 ч.л
  • оцет - 1 ч.л
  • прясно мляко - 1 ч.ч. с лимонов сок (бътърмилк)
  • червена боя - аз не използвах
  • сол - щипка
  • За крема
  • течна сметана - 200 мл за разбиване
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • За ганаша
  • течна сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блатовете приготвяме купа, в която слагаме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя. В друга купа добре разбиваме яйцата заедно със захарта. Прибавяме постепенно олиото, бътърмилка (*което можете да замените с прясно мляко, в което сте сложили няколко капки пресен лимонов сок) и еспресото. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода.

Добавяте и две сухи ванилии. Започваме, редувайки и разбивайки с миксера, да смесваме сухите и мокрите съставки.Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички с диаметър 20 см, предварително намаслени и застлани на дъното с кръг от хартия за печене. Блатовете печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което гарантира сочната текстура на тортата.

Готовите блатове охлаждаме върху решетка и се заемаме с крема. Той е традиционен, мек и много въздушен крем от разбита сметана, към която прибавяме пудра захар, ако не е от подсладените. Към вече разбитата сметана добавяме крема сиренето. С този крем намазваме между блатовете, както и измазваме цялата торта.

Ганаша приготвяме, като към затоплената сметана прибавяме начупения шоколад и бъркаме, докато се разтопи напълно. Заливаме тортата и украсяваме с помощта на въображението си. Аз сложих пресни малини. И тъй като ми останаха, съжалих, че не сложих и в крема. Мисля, че щеше да стане още по-вкусен.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.07.2016 14:10
Прекрасна е,Соня,но защо не си използвала червената боя? Точно червения цвят е характерен за блатовете на тази торта,а от там и името и :)
0
0
Plesneva
Plesneva
27.07.2016 15:22
Да,зная Сия,но в бързината пропуснах да я купя,а я правих снощи и нямаше как да си я набавя :))))))
0
0
Веселина Константинова
Тортата е невероятна!
0
0
Plesneva
Plesneva
27.07.2016 15:23
Благодаря Веси,наистина е супер сочна и вкусна,без да се налага да се сиропира.Мисля,че тези блатове ще се използват и за други торти :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв