Усукан маслен тутманик със сирене

27/07/2016
"Това не е обикновен тутманик, това е тайно оръжие срещу безапетите и лошо настроение "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 574
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • яйца - 4 бр.
  • вода - 400 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л
  • брашно - около 1.2 кг
  • сирене - 300 г
  • масло - 50 г
  • олио - 100 мл
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода със захарта. Разбийте яйцата с млякото, олиото и оцета. Пресейте брашното със солта.

Направете кладенче и изсипете яйчната смес и маята.замесете меко тесто. Разделете го на 4 части. Разточете едната на тънка кора.

Намажете я с разтопено масло смесено с олио и я покрийте с втора разточена кора. Пак я намажете с маслената смес и поръсете с натрошено сирене. Навийте на руло и го усучете. Завийте го на охлюв и го поставете в намаслена тава.

Така направете и с останалите две кори. Оставете да втаса, намажете го с разбито яйце и печете на 200 градуса около 40 минути. Намажете го с масло и покрийте с чиста кърпа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Веселина Константинова
Чудесно предложение! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв