Обикновена питка с хрупкава коричка

27/07/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 600 - 650 г
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 400 мл топла
  • олио - 2 с.л.

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта във водата. Пресейте брашното със солта. Прибавете към него маята, олиото и оцета. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.

Оформете го на топка и го сложете в намаслена тава.Оставете да втаса.

Поръсете с брашно и остър нож направете разрези. Печете на 200 градуса за 35-40 минути. Извадете и оставете да се охлади. След това го завийте с чиста кърпа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар