Зелен боб яхния

26/11/2011
от Новак
"Знаете ли, че тази невероятно ароматна яхния от зелен боб може да се приготви и с райкин боб? Казват, че тогава ставала двойно по-вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 181
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 700 - 800 г пресен, от консерва или замразне
  • картофи - 2 броя, по - големи
  • праз - 1 - 2 стръка, средни или кромид
  • моркови - 2 броя
  • чесън - няколко скилидки, на вкус
  • мазнина - 5 с.л. олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • копър - няколко стръка накълцан
  • брашно - 1 - 2 с.л. размито, ако искате да сгъстите яхнията

Начин на приготвяне

Загрейте олио в тенджера и задушете накълцания праз, чесън, моркови. След като омекнат малко, долейте 100 мл гореща вода, прибавете червен пипер и разбъркайте.

Добавете почистените и нарязани картофи и зелен боб и долейте гореща вода, колкото да покрие зеленчуците.

Оставете ястието да къкри за 30-тина минути или докато омекнат боба и картофите и добавете останалите подправки на вкус.

Варете още няколко минути и накрая по желание сгъстете зеления боб яхния с размитото в малко вода брашно. Свалете от котлона и разбъркайте с накълцания пресен копър.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти