четвъртък, 24 юли

Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Публикувана от:
Видяно: 8 334 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Печено прясно зеле с пилешки бутчета
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • зеле - 1бр.
  • пилешко месо - бутчета - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • червен пипер
  • сол
  • мазнина
  • вода
  • ориз - 100 гр.

Приготвяне на Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Зелето се нарязва на ситно и се изсипва в голяма тава.
Доматът и морковите се настъргват, слагат се при зелето и се объркват добре. Добавя се солта, червения пипер, натрошеното кубче бульон и ориза.

Бутчетата се измиват и се срязват на две. В голям пръстен гювеч се слага 1/2 от обърканото зеле, след което се подреждат бутчетата и се покрива с останалата част зеле. Добавя се мазнина и 1 ч. ч. вода.

Ястието се похлупва и се пече в умерено загрята фурна на 200 - 250 градуса около 60 минути.

4.6 от 5 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    dannito_s
    dannito_s

    2013-07-12, Оценка 5 от 5 за Печено прясно зеле с пилешки бутчета

    Ако се добави малко лимонена киселина към зелето, то става като кисело зеле.

Домашна и оригинална рецепта за Печено прясно зеле с пилешки бутчета. Намери ли това, което търсиш? Прегледай другите ни рецепти за Печено прясно зеле с пилешки бутчета. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Печено прясно зеле с пилешки бутчета в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.