Печено прясно зеле с пилешки бутчета

10/11/2012
от МирелаНовак
"Кой може да устои на класическата комбинация пиле със зеле "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 757
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле – 1бр.
  • пилешко месо - бутчета – 4 бр.
  • моркови – 3 бр.
  • домати – 1 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • червен пипер
  • сол
  • мазнина
  • вода
  • ориз – 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се изсипва в голяма тава.
Доматът и морковите се настъргват, слагат се при зелето и се объркват добре. Добавя се солта, червения пипер, натрошеното кубче бульон и ориза.

Бутчетата се измиват и се срязват на две. В голям пръстен гювеч се слага 1/2 от обърканото зеле, след което се подреждат бутчетата и се покрива с останалата част зеле. Добавя се мазнина и 1 ч. ч. вода.

Ястието се похлупва и се пече в умерено загрята фурна на 200 - 250 градуса около 60 минути.
подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мариела Христова
Много вкусно.
0
0
Андрей
Андрей
12.11.2015 17:27
Страхотно се получи при мен.
0
0
Daniela
Daniela
12.07.2013 23:14
Ако се добави малко лимонена киселина към зелето, то става като кисело зеле.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв