Скрити гъбки в кайма

28/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165921506
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 620
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 300 - 350 г свинска
  • хляб - 2 филийки сух
  • гъби - 15 бр. малки гъбки или 5 - 6 големи пресни
  • джинджифил - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - на вкус
  • оцет
  • черен пипер - зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите, почистваме и отново измиваме добре. Кипваме вода със сол и оцет на вкус и няколко зърна черен пипер. Пускаме гъбите във врящата марината и оставяме да се варят за 5-10 минути. Изключваме котлона и оставяме гъбите в маринатата, докато приготвим каймата.

Омесваме каймата с две филийки хляб, накиснати предварително във вода и отцедени (махнали сме корите на филийките). Прибавяме и джинджифил, черен пипер и кимион на вкус. От омесената с хляба и подправките кайма правим топчета - 15 на брой или по-малко, както преценим.

Гъбите отцеждаме от маринатата. Топчетата кайма леко сплескваме между дланите. В средата слагаме гъбка, а ако са по-големи ги нарязваме на половини или четвъртини.

Правим отново каймата на топче, така че гъбката да е във вътрешността. Готовите кюфтенца овалваме добре в смес от брашно и натрошен корнфейкс. Изпържваме в олио и изваждаме да се отцеждат върху скаричка. Поднасяме за мезе.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар