Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Торта с крем от сметана и жълтъци

Торта с крем от сметана и жълтъци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Торта с крем от сметана и жълтъци
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вкусна и лесна тортичка, която да си хапнем в компанията на чаша ароматно кафе"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 непълна ч.ч.
  • масло - 30 г стопено
  • брашно - колкото е необходимо за пандишпанено тесто
  • за крема
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 1 непълна ч.ч.
  • сладкарска сметана - 500 мл течна
  • есенция - няколко капки ромова
  • какао - 3 ч.л.
  • кафе - 6 к.л. за напояване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа на водна баня разбиваме яйцата със захарта, докато се получи гъста пяна. Прибавяме маслото, а после постепенно и брашно, колкото е необходимо за пандишпанено тесто.

Форма за печене намазваме с масло и изсипваме тестото в нея. Печем на 180 градуса приблизително 20 минути или до готовност. Проверяваме с клечка дали е готов блатът.

В голяма купа на водна баня изсипваме жълтъците и кристална захар, разбъркваме с миксер или бъркалка докато сместа се сгъсти. Най-добре да се бърка с дървена бъркалка, но и с миксер става. Оставяме сместа да изстине. Разбиваме сметаната и смесваме с охладените жълтъци и няколко капки есенция ром.

Опеченият охладен блат разрязваме на колкото може повече блатове. Напояваме всеки с кафе, намазваме с крем, поставяме друг блат и така докато сглобим цялата торта. Намазваме и отгоре с крем и поръсваме с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: