Меденки с крем и шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Меденки с крем и шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
24
"Класически ароматни и вкусни меденки с крем и шоколад - една рецепта от златния фонд"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 6 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • брашно - 500 - 600 г
  • за крема
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • трохи - от сладките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. В купа пресейте брашното. Добавете яйцата, меда, содата и канелата. Замесете средно твърдо тесто.

От него направете топчета, колкото малък орех.

Наредете ги в тава и печете на 180 градуса около 15 минути. Още топли ги издълбайте.

Смесете маслото с млякото, орехите и трохите от сладките. С получения крем напълнете половинките и ги слепете две по две.

Разтопете шоколада и потопете меденките от едната страна. Поръсете с цветна поръска.

Меденките с крем и шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: