Печени люти чушки в марината

26/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Апетитни печени люти чушки, които ще скрием на дъното на килера само за скъпи гости!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо60 538
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - количество по желание
  • моркови - количество по желание, може и без тях
  • магданоз - по 2 стръка за буркан
  • чесън - по няколко скилидки за буркан
  • оцет - по 150 мл на буркан
  • захар - по 3 с.л. за буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
  • черен пипер - на зърна, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушлета, подсушете ги и ги опукайте/изпечете равномерно както са с дръжките.

Подредете ги в буркани, като редувате чушки, малко чесън, кръгчета моркови и така до 1 пръст под основата на гърлото на буркана.

Успоредно с това сложете да се приготви маринатата, премерена спрямо броя буркани, които пълните, оцет, сол, захар.

Останалото количество е вода (толкова, че да ви стигне да напълните бурканите).

Залейте чушките с горещата марината, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Не се стерилизират.подобни рецепти тук

5 12
4 10
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Моника
Моника
24.11.2012 01:54
под буркан се има на предвид стандартен, щом не е посочена големина. много добра рецепта
2
0
Дилянка
Дилянка
13.08.2012 16:02
щом е количество по желание на лютите чушки, това означава, че и вида и големината на буркана/бурканите зависи от вас. Предполагам е стандартен компотен. Спазвайте пропорциите само
2
0
зоя
зоя
03.08.2012 17:35
защо не пише какьв е буркана?немога да я ползвам а изглежда добра.
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв