Пиперена манджа

27/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Честно, отдавна не бяхме опитвали подобна вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо30 365
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата112
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - около 15 пиперки
  • патладжани - 2 броя, средни
  • домати - 7 - 8 броя или 1 и 1/2 консерва
  • чесън - няколко скилидки, по желание
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на тънки филии (около 2 мм), посолете ги и ги отцедете от горчивия сок за 20 минути. Измийте ги, подсушете ги и ги изпържете в сгорещена мазнина. Чушките също изпържете и почистете от дръжките и семките.

Настържете доматите и ги сложете заедно с 3 с.л. олио да се свари сосът. След като заври, добавете изпържените патладжани и чушки и нарязаните скилидки чесън. Овкусете пиперената манджа със сол, черен пипер, червен пипер и малко чубрица.

Оставете да ври, докато сосът леко се сгъсти. Накрая полейте ястието с едно разбито яйце и разбъркайте. Подправете с пресен скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

sevcho
sevcho
22.02.2015 13:27
qko
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!