Пълнени тиквички с леща

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пълнени тиквички с леща1 / 2
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • леща - 1 каф.чашка
  • лук - 2 бр.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • кашкавал - 50 г настърган
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата за няколко часа в студена вода. След това сваряваме и отцеждаме добре. Тиквичките измиваме и без да белим, нарязваме на чашки и внимателно издълбаваме вътрешността.

Слагаме в кипяща подсолена вода да се сварят за кратко, като внимаваме да не се преварят. Изваждаме от водата и оставяме да се отцедят.

Издълбаната вътрешност на тиквичките нарязваме ситно и смесваме с нарязан лук и в зехтин с малко водичка, задушаваме да омекнат. Подправяме с чубрица, сол, черен пипер и лют червен пипер на вкус. Добавяме и отцедената леща.

Запържваме леко, като разбъркваме. Отцедените чашки от тиквичките пълним с лещата. Поднасяме за салата, а може да поръсим с настърган кашкавал и да запечем леко във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: