Макарони с кайма и сос Бешамел

25/11/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
"Макаронено съвършенство със сос Бешамел, които ви препоръчваме да консумирате с апетит и в добра компания!"
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 215
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Запържете в 1 с.л. масло лука, след него и каймата, като я раздробите добре. Добавете пасираните домати, разбъркайте и овкусете със сол, черен и червен пипер и чубрица. Оставете сосът да се сгъсти, като от време на време разбърквате.

Сварете макароните в подсолена вода и ги отцедете, Сипете ги в тава и ги разбъркайте с доматената смес. Сложете ги в загряна фурна да се запекат леко, докато приготвяте соса Бешамел.

Разтопете в съд на котлона маслото и запържете брашно. Разрежда се с прясното мляко и се бърка, докато хубаво се сгъсти. Накрая се застройва с предварително разбитите яйца, като се бърка с тел много добре.

Залейте макароните с Бешамел-а и щом и той се запече, поръсете с настъргания кашкавал. Върнете във фурната, докато хване лек загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

П. Манева
П. Манева
22.10.2013 15:05
Пробвах рецептата, стана уникално! Благодаря!
0
0
мима димитрова
Само добавих босилек към подправките. Невероятно вкусно ! Поздравления !
1
0
Г. Станев
Г. Станев
10.09.2012 13:57
Благодаря за рецептата. За първи път готвя подобно ястие.Стана превъзходно. Още веднъж благодаря.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти