Пържени люти чушки

26/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"И сто бурканчета пържени люти чушки да затворим, пак няма да ни стигнат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо47 828
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • оцет - 1 л винен
  • вода - 500 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 1 ч.ч. или повече
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки, подкъсете им дръжките и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Напълнете ги в буркани и ги залейте с предварително приготвената марината от кипнатите оцет, 500 мл вода, солта и захарта.

Затворете с капачки и ги стерилизирайте за 5-10 минути, за да се съхранят по-дълго.


подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна
Илияна
01.10.2013 14:16
Аз тази година я направих, с тази разлика, че не заварявах маринатата, а на студено всичко разтворих. Сложих обаче малко повече захар, тъй като чушките се оказаха много люти. Сложих ситно нарязан чесън, магданоз и копър. Вече това ще е рецептата за люти чушки в моята къща.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв