Домашен хляб с копър и крема сирене

28/07/2016
Veska
отVeskaНовак151614
"Прекрасното съчетание на копър и топено сирене правят този хляб абсолютно неустоим"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се смесват с прясното мляко. Оставя се да шупне. Брашното се пресява и по средата се прави кладенче, в което се слагат олиото, солта и нарязаният на ситно копър.

По малко се прибавя от млякото с маята и се замесва меко тесто. Намазва се с олио и се оставя да втаса, покрива се с найлон и кърпа, докато удвои обема си. Готовото тесто се разточва на правоъгълник, който отгоре се намазва с крема сиренето.

Навива се на руло и се поставя в тясна дълбока тава, покрита с хартия за печене. Правят се няколко разреза отгоре и после с острото на ножа се надупчва до дъно, за да може да излиза парата от вътрешността, докато се пече.

Оставя се да си почине още 30 мин и се слага в гореща фурна на 180градуса и се пече до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Veska
Veska
31.07.2016 19:48
Точно това е целта на дупченето - да излезе парата от вътре и той да не стане клисав.
0
0
Албена
Албена
29.07.2016 10:41
Това с дупченето на тестото е много добра идея.Така предполагам хляба няма да стане клисав както се случва понякога.
1
0
Plesneva
Plesneva
28.07.2016 19:31
Страхотна рецепта,никога до сега не съм дупчила хляб.Винаги човек може да научи нещо ново.Благодаря!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв