Козуначени кифлички с орехи

29/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313075
"Меки като козунак, но двойно по-вкусни, що е то?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 655
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. пресни
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 5 с.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • сок от лимон - от 1/2 лимон
  • краве масло - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • куркума - 1 к.л.
  • орехи
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме към тях топло прясно мляко, маята, сол, кората от лимон и сока на 1/2 лимон. Наливаме и разтопено краве масло и олиото.

Сипваме куркумата и с брашно, колкото е необходимо, замесваме еластично тесто, което завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса.

След като тестото втаса, отново месим и оставяме втори път да втаса завито. От готовото тесто оформяме кифлички, които намазваме с разбито с една супена лъжица мляко яйце, поръсваме със захар и орехови ядки.

Оформените кифлички оставяме на топло да втасат и изпичаме на 180 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар