Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Фрикасе»Фрикасе от коприва

Фрикасе от коприва

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Фрикасе от коприва1 / 3
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Свежо, ароматно и обичано от всички почитатели на българската кухня"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг млада
  • олио - 1 к.ч. непълна
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата почистваме и измиваме. Попарваме в кипяща посолена вода, отцеждаме и скълцваме на дребно.

Слагаме я в тенджера, наливаме 3 чаени чаши вряла вода и прибавяме 3 супени лъжици от олиото и варим до омекване.

От брашното и останалото олио правим светла запръжка, която разреждаме с прясното мляко и част от отварата и прибавяме при копривата.

Оставяме да поври още няколко минути, приблизително 3-5 минути, като разбъркваме непрекъснато. Когато е готово ястието, дръпваме от котлона и застройваме с разбито яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Симова
Мария Симова
Обожавам коприва, но никога не съм предполагала че на фрикасе ще е толкова вкусна! Благодаря за рецептата, стана супер вкусно фрикасенце :)
16.03.2018 17:36
1