Картофи соте

Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
25/11/2011
"Картофите соте са сред обичаните картофени ястия на българите. Знаете ли как да си ги приготвите? Ето нашата безотказна рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо164 751
  • Преглеждания за месеца2610
  • Преглеждания за седмицата214
  • Коментирана17 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг.
  • масло - 100 г
  • вегета - 1 ч.л.
  • сол
  • копър - на вкус
  • чесън - няколко скилидки, по желание

Приготвяне

Сварете картофите без да ги преварявате, обелете ги и ги нарежете в желана форма. Загрейте маслото и запържете картофите равномерно.

Накрая поръсете със сол, вегетата и накълцания копър. По желание по време на пърженето добавете скълцан чесън. Разбъркайте и свалете от котлона.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 34
4 19
3 9
2 7
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Ivo
Ivo
27.05.2016 19:18
Картофите "соте" не се пържат !
6
3
Ivo
Ivo
27.05.2016 19:15
Аз не ги пържа , а ги слагам в йенски съд и печа във фурната с масълце под капак.След готовност за около 5-7 минути махам капака и фурната на max.
4
5
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:56
Само оставям картофите да изстинат след подварването.
1
1
никнай
никнай
29.01.2016 00:48
По принцип рецептата е ОК като изключим вегетата - задължително ли трябва да използваме синтетични овкусители и ароматизатори...

Пробвайте вместо да си запържвате горещите сварени картофи да ги изсипете в голям тига в който сте разтопили маслото,посолете и поръсете с ситно нарязън магданоз обърнете няколко пъти да попие маслото и готово.
14
5
Мира
Мира
19.09.2013 15:32
Вегетата е универсална подправка наистина,но е много солена и съдържа много химия- според мен идеалния вариант е с малко сол и копър- чесън също,ако го обичате .Това е класически вариант на картофи соте.
22
3
Мира
Мира
05.07.2013 22:33
Направих рецептата, но с по-малко картофи и без вегета,защото нямам. Станаха вкусни, но леко твърди, тъй като не ги сварих докрая,както пишеше в рецептата.
Но като цяло станаха много добре и вкусни :)
5
1
pooh
pooh
27.06.2013 12:18
Само не разбрах, защо разваляме прекрасния аромат на копър и масло с вегета. Най-много бих ползвала кубче за картофи, което се състои пак от копър и магданоз.
11
0
§
§
14.06.2013 15:29
Любимите ми картофффффки
3
0
Ицо
Ицо
14.06.2013 14:16
"Аз", твоят мъж е разбирач, оценявай го това!
0
1
Илияна Апостолова
Вегета е универсална подправка, като Пикантина.
2
9

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с