Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с грах и бяло вино

Телешко с грах и бяло вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешко с грах и бяло вино1 / 2
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 5 бр.
  • бяло вино - 500 мл
  • грах - 1 буркан
  • масло - 60 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, почистваме, ако има ципи и нарязваме на хапки.

Разтапяме маслото и прибавяме почистен и нарязан на колелца лук, нарязаното на парчета месо и запържваме до златисто.

Наливаме бялото вино и задушаваме на тих огън около 30 минути.

След това наливаме една чаена чаша топла вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Варим още 15-20 минути и сипваме граха. Варим ястието до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: