Спанак в омлети

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Лек обяд с вкус и аромат на пролет - не пропускайте да опитате"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг пресен
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • За омлетите
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • кашкавал - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме хубаво спанака. Нарязваме и слагаме да се задушава в масло, с малко вода и прясно мляко. Подправяме с черен пипер и сол. Отделяме жълтъците от белтъците на пет яйца.

Разбиваме жълтъците и 3 супени лъжици настърган кашкавал, 1 каф.чашка прясно мляко. Посоляваме и прибавяме брашно и разбити на сняг белтъци. От яйчената смес правим омлети в тиган намазан с масло.

Готовите омлети пълним със спаначната плънка, сгъваме на две. Поръсваме с кашкавал и леко запичаме, колкото да се разтопи кашкавалът. Поднасяме поръсени с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Хареса ми, защото обичам спанак и е аламинут. Не съм използвала брашно ( според мен е излишно) и вместо кашкавал гарнирах с малко кашкавалена извара. Стремя се да избегна излишните калории... ;)
04.03.2017 13:03
1
1
Покажи всички подкоментари