Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с пандишпанови пръчици

Домашна торта с пандишпанови пръчици

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Домашна торта с пандишпанови пръчици
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Уникална торта, която се приготвя само за 15 минути - това е дори по-бързо, отколкото се изяжда"

Необходими Продукти

  • пандишпанови пръчици - 400 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 100 г
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 50 г
  • масло - 30 г
  • вода - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се разбива заедно с какаото и водата. Маслото и шоколадът се слагат на водна баня и се разбъркват докато шоколадът се разтопи.

Млякото се слага на котлон заедно със захарта и се бърка докато е готово да заври. Тогава започваме да прибавяме бавно и постоянно бъркане първо сместа от шоколад и масло и след това сместа с какаото.

Бъркате между 6-10 минути докато кремът се сгъсти и махате от котлона.

В силиконова форма за кекс обливате дъното с крем и разпръсвате върху него пръчици.

Можете да си ги купите готови или да си направите цял пандишпанов блат и да го нарежете на по-малки парченца.

Когато сложите толкова пръчици, че да покрият първия слой крем, заливате с втори, редите отново пръчици и пак крем. Оставяте тортата да изстине и да стегне за няколко часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: