Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч с бамя и картофи

Гювеч с бамя и картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гювеч с бамя и картофи1 / 2
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6
"Дъхав гювеч, в който има много бамя и настроение!"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 3 броя
  • картофи - 5 броя
  • зелен фасул - 2 шепи, почистен
  • бамя - 300 - 400 г
  • чушки - 2 броя
  • домати - 1 консерва белени домати + 3 с.л. доматено пюре
  • сол - на вкус
  • риган - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и сипете консервата домати, като разбъркате. Оставете сосът да клокне и добавете всички подправки. Нека сосът да ври 5-10 минути и свалете от котлона.

Нарежете обеления лук, почистените моркови, чушки, бамята, обелените картофи и ги сложете в гювеч заедно с почистения зелен боб.

Може да сложите повече или по-малко от любимите си зеленчуци. Залейте ги с приготвения сос в гювеча, похлупете и сложете да се пече за 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Arkana
Arkana
България бе прочута с кулинарния си туризъм, повече дори от Франция,особено там,където хората опитваха,а не се водеха от скъпо платени реклами. Посолствата ни се атакуваха за рецепти в продължение на десетилетия.Вече не! Колкото до Свободата ..., ако един експеримент е наистина добър, той получава собствено име, не ползува име от златния български фонд за патерица. Така се подменят ценности и (накратко) скоро оригиналите и на тези най-стойностни постижения на българския опит ще бъдат представяни за небългарски. Поради недостатъчна и ясна защита на груповата интелектуална собственост. Отново ще плащаме в Париж по 300 евро за порция "Живи съкровища" и ще получаваме по 3 евро за порция от нашите нови експерименти от сорта "Клан, клан, недоклан"...
03.08.2012 04:48
2
борко
борко
най-мразя някой да ми казва какво "ТРЯБВА" да си слагам в манджата! Аркана, уважение за старата школа, но вече не страдаме от тесногръдие, било то и кулинарно...
20.03.2012 08:44
Аркана
Аркана
Риган и чубрица са отлични подправки, но не за гювеч...На тяхно място Бг кухня препоръчва липсващите грах, магданоз, целина, пащърнак и патладжани /дори тиквичка и ситно зелено якориди най-отгоре/.
Смлян чер пипер се слага само при не добри продукти и наркомании. С него гювечът губи аромата си и вече е само забъркана или сбъркана манджа със зеленчуци.
20.03.2012 02:33
1
1
Покажи всички подкоментари