Сиропирана баница с локум Асорти

29/07/2016
"Сочна сиропирана баница, която е желан гост на всяка трапеза "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 211
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете водата, маята и захарта. В друга купа разбийте яйцата с млякото, оцета и олиото. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете яйчната смес, маята и замесете средно меко тесто.

Разделете го на 4 части. Разточете една топка на тънка кора. Поставете я върху чиста кърпа.Поръсете я с олио. Разточете втора кора и я поставете върху първата.

Пак намажете с олио и поръсете с орехи и нарязан на парченца локум. Завийте на стегнато руло и го усучете. Навийте на охлюв и го сложете в намаслена тава. Така направете и с останалото тесто. Оставете да втаса и печете на 200 градуса около 40 минути.

Извадете и оставете хубаво да се охлади. Нарежете я на парчета. Направете сироп от захарта, водата и ванилиите. Варете го около 15 минути. Оставете леко да се охлади и залейте изстиналата баница.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!