Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Вкусен кускус с кайма, праз и кашкавал

Вкусен кускус с кайма, праз и кашкавал

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусен кускус с кайма, праз и кашкавал
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
30/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Лесно за приготвяне топло предястие, което със сигурност ще очарова гостите ви"

Необходими Продукти

  • кускус - 250 г
  • праз - 2 стръка
  • кайма - 1 пакетче от 250 г
  • магданоз - 3 стръка, пресен
  • сминдух - 1 к.л.
  • куркума - 1 щ.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • масло - краве
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме добре 250 г кускус. Измиваме със студена вода и оставяме в цедка да се отцеди хубаво от водата.

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно стръковете праз, 250 г кайма, размиваме с малко вода, да стане на гранули. В тиган наливаме 4-5 с.л. зехтин.

Слагаме нарязания праз и каймата. Подправяме с щипка куркума, черен пипер на вкус, 1 к.л. сминдух и ситно нарязан пресен магданоз.

Наливаме малко водичка и задушаваме до извиране на течността, като разбъркваме непрекъснато. Посоляваме на вкус.

Към запържените праз и кайма добавяме сварения и отцеден от водата кускус. Добавяме парченце краве масло и запържваме кратко.

Поднасяме предястието топло, като всяка порция поръсваме със ситно настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: