Предястие Лебеди от бутер тесто

30/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Красиво и ефектно - едно предястие, с което определено ще спечелите възхищението на гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме бутер тестото да се размрази на стайна температура. Включваме фурната да загрява на 200 градуса.

През това време от картон правим шаблончета . /Ако не разполагаме в момента с картон, може да използваме картонена опаковка от бисквити или шоколадови бонбони/.

Рисуваме лебедчета и крила. Размразеното тесто, внимателно развиваме и с остър нож изрязваме с шаблоните лебеди /4 бр./ и крила /4 бр/.

Слагаме ги внимателно в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Изпичаме в горещата фурна до готовност.

Когато са готови, изваждаме от фурната и охлаждаме върху скаричка. Докато се охлаждат, приготвяме сиренето, с което ще слепваме.

Намачкваме краве сирене и смесваме с цедено кисело мляко. Разбъркваме хубаво и с получения млечен пастет, слепваме лебедите .

Листенцата спанак измиваме и подсушаваме добре. В красива чиния слагаме лебедчетата и около тях разпределяме свежите листа спанак. Подправяме със зехтин, сол и сок от лимон непосредствено преди сервиране .подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Христилияна Личева
страхотна презентация.
1
0
Veska
Veska
30.07.2016 13:14
Много оригинална идея за поднасяне на предястието.
ще се пробва.
1
0
Кристина Черникова
Чудни са, браво!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв